sobota 25. ledna 2014

Lip Care Routine: ChapStick / Carmex / EOS Srovnání







 škála ★ - ★★★★

Carmex (Classic)

Historie Alfred Woelbing začal experimentovat s vlastním receptem na balzám na rty již od roku 1930. Svůj produkt původně prodával z kufru auta, jeho žena tehdy balzám balila do typických žlutých kalíšků a jejich popularita se rychle šířila ústně mezi lidmi. Postupně se dopracovali k sériové výrobě a založili podnik Carma Labs, který funguje dodnes a stále se drží světově proslulého žlutého obalu.   

O produktu Podle některých teorií obsahuje negativní a alergenní složky. To, že kyselina salicylová vysušuje, je ale mylná domněnka. Otevírá ucpané póry a neutralizuje bakterie.
Prodává se v tubičce, tyčince nebo lehce nepraktickém kalíšku. Mimo klasickou mentolovou příchuť se dá sehnat např. třešeň, limetka, jahoda a granátové jablko.

 -

VERDIKT Hydratuje do hloubky vysušené rty, svojí mentolovou příchutí způsobuje mokrý pocit rtů a jemné brnění, osvěží pálivé rty a vydrží poměrně celou noc. Konzistence je všechno, jen ne tuhá, což občas může přijít vhod, ale někdy naopak rozčiluje. Nejvhodnější užití pro rychlou první pomoc bolavým rtům a přes noc, na denní nošení příliš mazlavý.

Hydratace ★★★★ 
Léčení ★★★ ★ 
Výdrž přes noc ★★★
Vůně
Konzistence ★★

ChapStick (Medicated)

Historie V 80. letech 19. století začal lékař a farmaceut Dr. Charles Browne Fleet ve Virginii prodávat přímo ze své kuchyně svůj nejnovější vynález - ChapStick, který připomínal svíčku bez knotu, zabalenou v alobalu.
O produktu ChapStick chrání až s SPF 50 a zároveň hydratuje. V současnosti se vyrábí ve spoustě příchutí nebo s vánoční či halloweenskou tématikou.   
-
VERDIKT Vysoce hydratující, léčí rozpraskané rty, vydrží krásně celou noc a eliminuje pálení rtů. Konzistence je dokonalý kompromis mezi blemtavým Carmexem a voskovým EOS = hezky se roztírá, není příliš tuhý, ale zároveň je vydatný a hutný. Vůni by příslušelo hodnotit u jiné příchutě. Vhodný i na denní užití.

Hydratace ★★★★ 
Léčení ★★★
Výdrž přes noc ★★★★
Vůně
Konzistence ★★★


EOS (Pomegranate Raspberry)

O produktu Evolution of Smooth obsahuje antioxidanty, vitamín E, bambucké máslo a jojobový olej. Naopak neobsahuje ftaláty, vazelínu, parabeny. Propagují je známé celebrity, bloggerky, YouTube guru...
-
VERDIKT Balení balzámu ve tvaru vajíčka v roztomilém silikonovém obalu nedoléhá, balzám je příliš voskový, ve vůni má podivný hořký podtón a zavírání do něj vyrývá kruhové stopy i při šetrném používání. Hned po rozdělání bezpečnostního igelitu se objeví v kuličce prasklina, konzistence je neuspokojivá, nevydrží na rtech příliš dlouho, ale je pravda, že na rtech se původní podivná hořkost ztrácí a je cítit pouze příchuť balzámu.

Hydratace ★★ 
Léčení
Výdrž přes noc
Vůně
Konzistence


Výsledek

1. ChapStick 15★

2.  Carmex 14★

3. EOS 6★





Žádné komentáře:

Okomentovat