středa 16. dubna 2014

Fighting Dry Skin - Boj se suchou pokožkou

 

Suchá kůže

   Tyto problémy mohou být vrozené - někteří lidé např. nedokáží vytvořit dostatek tukových látek pro ochrannou bariéru nebo mají naopak problémy se vstřebáváním tuků z potravy a jejich kůže pak nemá dostatek látek pro tvorbu tukových látek a ochranné vrstvy.
    Může to být způsobeno i podnebím. Zvlášť v zimním období za nízkých teplot klesá tvorba tukových látek v kůži. Ve spojení s velmi suchým vzduchem, jaký je např. v místnostech s ústředním topením, se projeví vysychání kůže velmi rychle. Ať už je důvod jakýkoli, výsledkem budou trvalé problémy se suchou pokožkou, protože se z ní vypařuje příliš mnoho vody.
 
Tento týden mi doktorka řekla, že moje problémy se suchou kůží mohou být dané dědičně a mám proto sklony k tvorbě šupinek na obličeji. Doporučila mi vyzkoušet vzoreček Lipobase Repair.
 
 
   Krém dodává pokožce tukové látky, které by kůže sama musela vytvářet několik dní. Tyto látky jsou identické s tukovými látkami produkovanými kůží. Pronikají do hloubky, kde jsou uskladněny na pozdější použití. Stačí nanést jen malé množství krému pouze jednou denně. Přípravek není parfémován a neobsahuje žádná barviva ani konzervační látky, obsah tuku je 63%.
 
  Po dobu 24 hodin umožňuje účinnou obnovu kožní bariéry a kromě toho obsahuje také další tukové látky, které omezují odpařování účinněji než běžné krémy i během prvních 4-6 hodin.
 


    Můj normální denní i noční krém je Sebamed Protective Facial Cream, což je možná trochu podivné, protože je určen pro miminka... a to i jen pár dní stará. Sice bych mohla užívat řadu pro suchou nebo velmi suchou pokožku, ale tento krém má ochranný hydratační komplex Vita-skvalen (lipidy a přírodní přísady – alantoin a kyselina hyaluronová), který předchází vysušování pleti, zklidňuje ji a zvyšuje její ochrannou funkci proti škodlivým látkám.
    Díky speciálnímu aplikátoru se jednoduše nanáší a rychle se vstřebává bez pocitu mastnoty, což oceňuji, neboť u prvního krému je to přesně naopak. Doktorka varovala, že může být v letním období lehce nepříjemný a příliš hutný, tento dětský krém se naopak krásně vstřebá a i přes to pocit hydratace vydrží. Hodnota pH 5,5 podporuje tvorbu a obnovu přirozeného ochranného pláště kůže, který se vyvíjí právě v prvních měsících života.

Plus na webovkách jsem se dočetla a zde uvádím jako zajímavost, že komplex lipidů a panthenolu chrání jemnou pleť miminek kolem úst před podrážděním od slin.......

 

 
 
 
 
sebamed.cz
+ Informace pro uživatele Lipobase

Žádné komentáře:

Okomentovat